inforegio uniunea europeana guverul romaniei ministerul dezvoltarii regionale si administratiei publice primaria mangalia fonduri UE
Centrul National de Informare si Promovare Turistica - Jupiter

Primaria Mangalia

Adresa: Şos. Constanţei, nr.13, 905500, Mangalia, România

Telefon: 0241.75.10.60, 0241.75.10.30

E-mail: turism@primaria.mangalia.ro, secretariat@primaria.mangalia.ro

JUPITER

Mangalia-Olimp       Jupiter, statiunea al carei an de nastere a fost 1969, se invecineaza cu Padurea Comorova. Este o statiune mica, dar cocheta, cu hoteluri si vile de 2 si 3 stale recent construite sau reamenajate, unele dintre ele avand locatii foarte spectaculoase pe faleza. Echilibrul structural al statiunii este completat de verticala indrazneata, supla a hotelurilor de mare capacitate, toate fiind dispuse perpendicular pe linia tarmului, in timp ce constructiile joase sunt asezate in centrul statiunii. Casutele si locurile de campare din Satul de Vacanta constituie o buna alternativa de cazare datorita confortului oferit, tarifelor mai mici si pozitionarii intr-o zona linistita si plina de verdeata.

    Plaja are o lungime de cateva sute de metri si un aspect asemanator celei din Neptun, fiind lata si cu nisipul fin.

Geografie, clima si istoric

    Asezata in arealul padurii Comorova, statiunea Saturn beneficiaza de o clima mult mai calda decat cea a statiunilor Costinesti, Eforie sau Mamaia. La aceasta clima calda mai contribuie si curentii marini din zona. Clima este temperata cu influente mediteraneene, marine, ceea ce face ca primavara sa soseasca mai devreme, iar toamna sa inrarzie aici mai mult. Climatul maritim caracteristic acestei zone a Marii Negre prezinta o stabilitate termica a atmosferei. Temperatura in lunile de vara nu depaseste 36de grade Celsius.Durata de stralucire a soarelui atinge vara 10-12 H/zi.

Jupiter
21°
cer senin
humidity: 64%
wind: 2 m/s ESE
H 22 • L 19
24°
Thu
23°
Fri
25°
Sat
26°
Sun
25°
Mon

Curs valutar

Plaja

ROplajaJUPITER

    În staţiunea Jupiter suprafaţa plajei este de 26.843 mp, iar calitatea apei fiind excelentă, .

    Sunt practicabile sporturi nautice skyjet ,cursuri de scufundări, pentru copii este o zona de agreement special amenajată şi animată. Pe mare se pot face plimbari cu hidrobicicleta, sunt amenajate şi terenuri de fotbal şi volei. De asemenea , nisipul de aici este destul de fin, iar de-a lungul plajei există şi sectoare in care au fost amenajate special pentru turişti spaţii cu şezlonguri si umbreluţe de soare.

CAP AURORA

    Staţiunea are o plajă cu suprafaţa de 25.289 mp, calitatea nisipului este acceptabilă , calitatea apei este bună , plaja este mereu curată şi intreţinută. Dotari de plaja: sezlonguri, umbrele, post de prim ajutor si salvamar. Exista şi un teren de tenis langa plaja pentru cei ce nu vor sa se bucure de sporturile nautice sau de plimbarile cu hidrobicicleta.

Cazare si masa

ROterasa

      O mare parte dintre hotelurile de 3 stele ale statiunii au fost renovate de-a lungul timpului, imbunatatindu-si serviciile pentru turistii care le trec pragul an de an. Vilele si pensiunile din statiunea Jupiter sunt recent construite si sunt concentrate in zona centrala. Pentru cei care prefera cazarea la cort, exista si un camping. Posibilitatile de a servi masa sunt multiple. Pe langa restaurantele care apartin hotelurilor, sunt deschise numeroase terase, pizzerii, restaurante si fast food-uri raspandite in intreaga statiune.

TRATAMENT BALNEAR

ROspa    În tratarea afecţiunilor se folosesc factorii naturali de cură: apa mării, namolul sapropelic, ape sulfuroase.

Indicaţii terapeutice:

  • afectiuni reumatismale degenerative ( spondiloza cervicala, lombara si dorsala)
  • afectiuni ortopedice posttraumatice (fracturi, luxatii)
  • anemii, manifestari articulare ale bolilor de nutritie (rahitism),
  • boli ale aparatului respirator (emfizem pulmonar, bronsite cronice, alergii respiratorii )
  • boli dermatologice (psoriazis, eczeme cronice, neurodermite)
  • boli metabolice (obezitate, diabet, guta)
  • boli ginecologice (anexite, metroanexite, sterilitate)

Proceduri: hidroterapie, kinetoterapie, electroterapie, termoterapie, bai sulfuroase, bai de namol, bai de plante, bai galvanice, gimnastica medicala, dus subacval, impachetari cu namol sau cu parafina, masaje uscate sau cu namol, cura geriatrica.

Agrement

ROagrement    Jupiter si Cap Aurora sunt doua statiuni liniștite. Cu toate acestea mijloacele de divertisment și relaxare nu sunt deloc limitate. Sporturile acvatice reprezinta o alternativa excelenta pentru cei care iubesc apa. Există o zonă de divertisment pentru copii, situata pe lacurile care leagă Jupiter de Neptun, unde se pot folosi hidrobiciclete sub forma de lebada. In interiorul statiunii sunt locuri unde puteți juca biliard, bowling sau tenis de masă.